Welkom bij de Poolse School Leuven! Wij zijn een levendige en dynamische onderwijsinstelling die Poolse kinderen en jongeren in de regio Leuven een unieke kans biedt om de Poolse taal en cultuur te leren en te koesteren. Onze school is opgericht met het doel om de Poolse gemeenschap in Leuven te ondersteunen en een brug te slaan tussen de Poolse en Belgische culturen. Lessen gaan door op woensdag namiddag en zaterdag voormiddag.

Geschidenis
Onze school is opgericht op 1 maart 2017 door Ela Grabiec samen met Ela Czarnecka en Joanna Kadzielawa-Follon. Sinds begin van de school heeft Stad Leuven en Dienst Diversiteit hulp en steun aangeboden om de vzw te laten groeien. In 2024 telt school 230 kinderen en 20 leerkrachten en is de grootste Poolse School in Vlaanderen.

Onze Missie
Onze missie is om kinderen niet alleen taalkundig, maar ook cultureel te verrijken. We streven ernaar om een inspirerende leeromgeving te bieden waar kinderen kunnen groeien, ontdekken en hun culturele identiteit kunnen versterken. We geloven in het belang van een sterke culturele achtergrond als basis voor persoonlijke ontwikkeling en succes.

Ons Team
Ons toegewijde team van ervaren leraren en opvoeders is gepassioneerd over het onderwijs. We werken samen om een curriculum te ontwikkelen dat boeiend, uitdagend en relevant is voor onze studenten. Onze leraren zijn niet alleen deskundigen in hun vakgebied, maar ook rolmodellen die onze leerlingen inspireren en motiveren.

Ons Curriculum
Bij de Poolse School Leuven bieden we een breed scala aan lessen en activiteiten die zijn ontworpen om de Poolse taalvaardigheid en culturele kennis van onze studenten te bevorderen. Ons curriculum omvat:

– **Taalonderwijs**: Gestructureerde lessen in het lezen, schrijven en spreken van het Pools.
– **Cultuurlessen**: Verkenning van de rijke Poolse geschiedenis, tradities, literatuur en kunst.
– **Extracurriculaire Activiteiten**: Workshops, culturele evenementen en uitstapjes die de leerervaring verrijken en praktische toepassingen van de taal bevorderen.

Gemeenschapsbetrokkenheid
We hechten veel waarde aan de betrokkenheid van ouders en de bredere gemeenschap bij het leerproces. Regelmatig organiseren we evenementen en bijeenkomsten om de banden binnen onze gemeenschap te versterken en samenwerking te stimuleren. Onze school is een plek waar ouders, leraren en studenten samenkomen om een ondersteunende en hechte gemeenschap te vormen.

Bezoek onze website www.polskaszkolaleuven.eu voor meer informatie en om je in te schrijven.
We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze schoolgemeenschap!